Friday, January 14, 2011

WILL MR MASHAEI BECOME THE NEXT IRANIAN STATE MINSTER?

"بنام خداوند بخشنده و مهربان"
" ايا مهندس مشايي وزير امور خارجه مي شود"
(تحليل زير يك پيش بيني سياسي صرف و يك برداشت شخصي است كه ممكن است درست باشد يا غلط .اگر درست است گواراي وجود و اگر نادرست است از پيش پوزش مرا بپذيريد)

یاداوری-
الف-موضوع فعالیت بنده در وب نگاری تحلیلی و سیاسی فقط در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و همانگونه که در حدود شش سال وبنگاری و فعالیت اینترنتی  بنده بی ادعا شاهد بودید بجز مواردی نادر همه تحلیل ها و نقطه نظرات بنده حول محور سیاست خارجی و چالشهای منطقه ای و جهانی پیش روی  مردم و نظام و کشور و بویژه جلوگیری از حمله احتمالي قدرتهای جهاني  زورگو و گستاخ  متمركز بوده است كه به بهانه انرژي هسته اي و مانند ان ! قصد  جان و مال و ناموس و تمامیت ارضی و استقلال و تمدن هفت هزار ساله  و نظام ما را نموده است و بس !.

درواقع تنها دليل و هدف و منظورم از  شروع فعاليت وبنگاري تحليلي و سياسي بنده بي ادعا ي چون من !عبارت بود از ارايه تحليل و راهكار و افشاي سياستهاي مكارانه قدرتهاي زورگو و گستاخ براي حمله احتمالي به ايران اسلامي و با اين كار  در حد توان و وسع خود اداي دين نموده و مي نمايم  . به همين جهت تحلیل مهم زیر نیز از این قاعده مستثنی نیست. اعتقاد دارم اگر يك وزير خارجه قوي  و يك تيم كارامد  و هماهنگ در وزارت خارجه داشته باشيم  بصورت بالقوه و بالفعل مي توان انتظار داشت تا بخشي از تهديدات  خارجي احتمالي به فرصت  براي منافع ملي كشور تبديل شوند.

ب-  به اطلاع ان دسته از خواننده گان  عزیزی که نظرات گرانسنگ خود را  از طریق ایمیل و اس.ام.اس و مانند ان  ارسال  نموده و یا می نمایند(چه انها که بدستم رسیده و یا نرسیده باشند!) و ضمن شرمند کردن بنده خواستار مبادله لینک هستند و یا اندسته از خواننده گانی که مصرانه خواهان تلاش بنده برای کسب خواننده بیشتر در شبکه اینترنت هستند می رسانم : ضمن تشکر فراوان از لطف و محبت و دلسوزی و احساس مسئولیت انها و نیز ضمن  عرض پوزش! بدلایل شخصی !علاقه ای به تبادل لینک  با وبلاگها و سایتهای دیگر و یا تلاش برای کسب خواننده بیشتر  را ندارم چرا که اصلا ادعای ندارم و صرفا و بطور خودجوش و بدون داشتن کمترین منافعی و با به اب و اتش زدن خود در شش سال گذشته هر انچه را که در وسع و بضاعت خود داشتم را بکار برده تا بیگانگان متجاوز را از دست اندازی به این کیان مقدس با ارایه تحلیل و راه حل و دادن هشدارهای بروز و متقن و مستند بازدارم. در این کار بجز ادای دین برای کسب رضای خدا و خدمت به مردم و کشور هدفی نداشته و ندارم کسی هم که کار را بر رضای خدا و خدمت به مردم انجام میدهد نیازی به خودنمایی و کسب جايزه و تایید و تشویق ورانت و حقوق و منافع و غیره را ندارد.

پ- به ان عزيزي كه برايم  نوشته بود اگر من هم مثل تو در ناز و نعمت زندگي مي كردم مي توانستم مثل تو بتركانم(!!!؟) مي رسانم اگر ناز و نعمت ان است كه بنده براي كسب رضاي خدا با مشقت فراوان و با تحمل هزاران فشار  و دسيسه خردكننده  همه جانبه و منجمله  تحمل بغض و كينه شيطاني  و شخصي اندك مدعيان  بي سواد و بي هنر و ريا كار و  درغگو ! و نيز با دارا بودن سه مهارت تخصصي روز دنيا در مغازه اي متروك و كوچك خود به انتقال علم و دانش كامپيوتر و زبان به هزاران جوان مستعد ولي بي بضاعت محل تولد خود مشغول است  و در كنار ان هم اين كارهاي به بيان شما "بسيار مهم" را هم انجام مي دهد! .

بله عزيزم ! از اين  ناز و نعمت خدمتگزاري مسرور و خداي بزرگ را شاكرم!  اما اگر منظور تو عزيز از ناز و نعمت داشتن خانه و ماشين و باغ و يلا و حسابهاي بانكي پر و پيمان  و رانت است به اطلاع تو عزيز مي رسانم  سخت در اشتباهي! و اصلا و ابدا از اين خبرها  نيست !اگر تو عزيز دلم و خانواده محترمت مثل بنده در خانه اي اجاره اي نقلي بدون گاز انهم در اين سرمايي طاقت فرساي زمستان زندگي مي نموديد انوقت متوجه مي شديد  هنوز هستند كساني كه نه به ريا و تزوير و نه به باند و باند بازي و نه به دروغ و قدرت! و نه به ثروتي كه با فقير كردن ديگران  و خيانت به بيت المال بدست امده باشد علاقه اي دارند و نه به چيزي هايي كه اهل صرف دنيا !شبانه روزي و بطور بلدوزر وار بدنبال جمع اوري مال و ثروت و شهرت و شهوت  و قدرت هستند و اصلا هم سيري وخستگي سرشان نمي شود . خيلي تقوا مي خواهد كه خلبان! باشي و با نامردي و جنايت اشكار  وادارت كرده باشند گاريچي بشوي!  اما تو  با افتخار وظيفه گاريچي را بپذيري !  و همه را مشيعت الهي بداني  و صبوري كني و خم به ابرو نياوري ! خدمت كني  و بي توجه به تهديد و تشويق و دسيسه و مزاحمتهاي اشكار و پنهان  ديگران !  از اينكه كارهاي بزرگ را به ادمهاي كوچك و كارهاي كوچك را بدست ادمهاي بزرگ دادند فقط نگران  تبعات مخرب ان براي كشورو نظام و مردم باشي  و ... بگذريم !.
----------
ت- در اين شش سال هرگاه مطلب و تحليلي در وبلاگ هايم قرار داده ام  در نهايت  بي ادعايي و فرو تني  و صادقانه و متواضعانه در ابتداي ان جمله " (اين تحليل يك پيش بيني سياسي صرف و يك برداشت شخصي است كه ممكن است درست باشد يا غلط .اگر درست است گواراي وجود و اگر نادرست است از پيش پوزش مرا بپذيريد)".با اين جمله هميشه قصد داشتم تا اول نشان دهم "همه چيز را همه كس دانند" و دوم بر نسبي بودن صحت و صقم  تحليل هاي سياسي تاكيد نمايم و سوم جاي بحث و نقد  را بر نظرات و تحليلهايم باز گذارم و بلاخره چهارم امكان استفاده احتمالي اهل سياست و پژوهش و درس و بحث و مسئوليت و رسانه را از اين تحليل ها را فراهم سازم.


در اينجا با چهار بيت از غزل حافظ  توجه شما خواننده عزيز  را  به تحليل زير با نام " ايا مهندس مشايي وزير امور خارجه مي شود؟ " جلب مي نمايم.
------------
"حاليا مصلحت وقت در ان مي بينم -كه كشم رخت به ميخانه و خوش بنشينم"

"جام مي گيرم و از اهل ريا دور شوم-يعني از اهل جهان پاكدلي بگزينم"

"جز صراحي و كتابم نبود يار و نديم-تا حريفان دغل را بجهان كم بينم"

"سر برازادگي از خلق برارم چون سرو-گردهد دست كه دامن زه جهان درچينم"
........ حافظ
- سعید شجاعی سعدی شیراز-جمعه 89/10/24

-------
" ايا مهندس مشايي وزير امور خارجه مي شود"

تغیير دکتر متکی وزیر پیشین امور خارجه و گزینش سر پرست جدید  از سوی دکتر احمدی نژاد رییس جهمور محترم
بازار حدس گمان در مورد معرفی وزیر اینده به مجلس را در بین ناظران و تحلیلگران سیاسی ایران و منطقه داغ نموده است . تجربیات مشابه در بعد از انقلاب  نشانگر ان است که در بیشتر موارد همه روسای جمهور پیشین همان فرد سرپرست را  در (پایان و یا قبل از پایان)مدت سه ماهه قانونی جهت کسب رای اعتماد  به مجلس معرفی نموده اند.
در این مورد هم تقریبا همه ناظران  و تحلیلگران سیاسی به استناد به همین روییه معمول انتظار دارند دکتر صالحی در دوماه اینده رسما از سوی رییس جمهور  بعنوان وزیر امور خارجه جدید به مجلس شورای اسلامی معرفی شوند . اما بنده  با توجه به شرایط منطقه ای و جهانی  که ایران اسلامی در ان بسر می برد اعتقاد دارم اگر دکتر احمدی نژاد از رای اوردن مهندس مشایی مطمئن گردد هیچ بعید نیست ایشان را بجای دکتر متکی به مجلس معرفی نمایند.در چنین صورتی بنظر می رسد اگر حساسیتهای که اظهارات  اخیر اقای مهندس مشایی ایجاد نموده است را بدلیل داخلی بودن(بیشتر ) دامنه  و تبعات ان نادیده بگیریم. به هر روی  بنظر می رسد اقای مشایی به سه دلیل زیر یکی از  گزینه ها برای تصدی این مسئولیت باشد .
----------
1- ارتباط کاری و شخصی و خانوادگی مستحکم و گرم و صمیمی که بین ایشان و رییس جمهور وجود دارد می تواند همدلی و هماهنگی بیشتری را در مواجهه با  چالشها و تنش ها و مذاکرات و  دفع تهدیدات  و استفاده از فرصتها و جلوگیری از فرصت سوزی  را برای نظام و دولت و مردم و منافع ملی در سیاست خارجی بهمراه داشته باشد. این مطلب درست است که سیاستهای کلان خارجی و داخلی را (براساس قانون اساسی) مقام معظم رهبری تعیین و ابلاغ می نمایند اما قانونا دولت و بخصوص رییس جمهور و وزیر امورخارجه (تحت نظارت مجلس )بعنوان بازوی اجرایی  رهبری و مجلس  اجرای انها را بر عهده دارند. لذا هر فردی که بتواند  در چارچوب قانون و با رعایت همه اصول و معیارهای تدوین شده و مصوب  رسمی با کمترین هزینه بیشترین درجه موفقیت در کسب منافع ملی را در سیاست خارجی بدست اورد احتمالا مورد تایید  همه هم  باشد . بنظر می رسد با توجه به همه جوانب پیش گفته شده اقای مشایی یکی از گزینه های موثر برای  رسیدن به این مهم باشد.
----------
2- هر چند مواضع و اظهارات اخیر  اقای مهندس مشایی در داخل و در کنار موافقانش مخالفت های شدیدی را هم در پی داشته است اما همین اظهارات و مواضع او در کنار شخصیت سیاسیش (انچنان که از واکنش های  رسانه های انها بر می اید) بنظر می رسد در محافل سیاسی غرب  و شرق  بازتاب مثبتی داشته است که در شرایط سیاسی و تحریمی پیش رو بنظر میرسد می تواند ایشان  نقش مثبتی در کسب  و رسیدن به اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران  ایفا نماید ( شاید شما خواننده عزیز اصطلاح "شرق و غرب" را مربوط به دوران جنگ سرد تلقی نمایید اما بنده به دلایلی که جای بحث ان در این مطلب کوتاه نمی گنجد اعتقاد دارم شکل جدیدی از تقسیم بندی جهانی "قدرت" در حال تکوین است که کار برد این اصطلاح را در ادبیات سیاسی جهان امروز مجدا احیاء نموده است) همچنین تجربه مدیریت چند ساله بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اشنایی بیشتر ایشان با مسایل فرهنگی و تاریخی و سیاسی و گردشگری   ایران و منطقه و جهان از دیگر امتیازات مشایی برای وزارت امور خارجه است .
----------
3- همانگونه که بیشتر ناظران سیاسی جمهوری اسلامی (چه در داخل و خارج) ایران پیش بینی می کنند به احتمال زیاد اقای مشایی در انتخابات اینده ریاست جمهوری از سوی جناح قدرتمند طرفدار دکتر احمدی نژاد بعنوان ریاست جمهوری معرفی و (در کنار کاندید های دیگر)پا به میدان رقابت خواهد گذاشت(بماند که بسیاری هم پیش بینی می کنند که در چنین صورتی شورای  محترم نگهبان امکان دارد ایشان را رد صلاحیت نمایند) حال اگر فرض کنیم که ایشان با تایید شورای نگهبان وارد عرضه انتخابات گردد بنا براین فعالیت ایشان بعنوان وزیر امورخارجه بخصوص اگر با کسب موفقیت در انجام وظایفش همراه باشد عملا وجهه و مو قعیت او  را در داخل و خارج افزایش چشمگیر خواهد نمود و همین امر   موفقیت ایشان در کسب رای را دو چندان خواهد نمود.بنا براين بعيد نيست اقاي مشايي به مجلس شوراي اسلامي بعنوان وزير امور خارجه معرفي گردد.


No comments: